PARODA „RUDENS SPALVOS

Nuo spalio 16 dienos lopšelyje-darželyje „Smalsučiai“ vyksta darbelių iš rudens gėrybių parodėlė. Vaikai ir jų tėveliai, darydami įvairius darbelius, nustebino visus savo išradingumu, kūrybiškumu, meniškumu. Dėkojame vaikučiams ir jų tėveliams už dalyvavimą parodėlėje.  

RUDENINIS SMALSUČIŲ MIŠKAS

Spalvingo rudenėlio įkvėpti, visi darželio vaikučiai su auklėtojomis papuošė salę bendru kūrybiniu darbu „Rudeninis smalsučių miškas“. Pasidžiaukime visi kartu paskutinėmis, saulėtomis rudens dienomis, jo teikiamomis gėrybėmis ir pasidalinkime šiluma vieni su kitais.

SVEIKAS RUDENĖLI

Kaip ir kasmet, mes džiuginame Rudenėlį surengdami jam šventę. Be galo gera matyti visų šypsenas, jaudulį, džiaugsmą. Vaikų pasirodymai labai šaunūs, tiek eilėraščių ir dainelių išmokę. Mūsų įstaigos auklėtojos kartu su meninio ugdymo pedagoge rengia įvairiausių tematikų rudens pramogas.

ŠEIMOS ŠVENTĖ

Gegužės saulė, pavasario dvelksmas, pirmieji gėlių žiedai atvertė vieną gražiausių pavasario kalendoriaus dienų – Šeimos šventę. Rodos, pati gamta sveikina brangiausius žmones – mamą ir tėtį. Lyg gamtos stebuklas, žmogaus kūrinys – vaikas. Tad kieno daugiau, jei ne dukrelės ar sūnaus žodžiai įstringa giliausioje mamos ir tėvelio širdies kertelėje.  

AUKLĖTOJŲ VELYKINIS SPEKTAKLIS „ZUIKIŲ MARGUČIAI

Šį pavasarį lopšelio – darželio auklėtojos Velykų šventės proga vaikus pradžiugino dramatizuota pramoga. Auklėtojos: Rasa Špejerienė, Ramunė Adomavičienė, Nijolė Baliulienė, Dovilė Būbnelė, Jolanta Kardelienė, Daiva Karalienė, Julija Dragūnaitė ir Gintarė Juodelienė vaidino  A. Kairaitienės inscenizuotą spektaklį ,,Zuikių margučiai“.  Vaikai patyrė džiugių emocijų, o zuikių šeimyna visus apdovanojo sultingomis morkytėmis ir šakočiais.  

EDUKACINIS FOLKLORO FESTIVALIS „PATEKĖK, SAULELE

Kaip ir kasmet , „Smalsučių“ vaikai dalyvavo darželyje „Vaidilutė“ tęstiniame festivalyje „Lietuvos regioninių dainų, šokių ir papročių pynė“. Šiemet jis buvo pavadintas „Patekėk, saulele“ ir  skirtas pavasario lygiadieniui bei lietuviško folkoro kūrinių veikėjai –  saulelei. Festivalio metu skambėjo lietuviško folkloro dainos bei muzika, sukosi rateliai, buvo žaidžiami žaidimai, vaidinamos pasakos bei sakmės. Visi dalyvavę festivalyje 

EILĖRAŠČIŲ KONKURSAS „NEŠUOSI LIETUVĄ ŠIRDY

Vaikus ir pedagogus, susirinkusius į šventinį rytmetį – konkursą, po visuotinai sugiedotos „Tautinės giesmės“ pasveikino direktorė Vida Garlaitė. Mažųjų skaitovų konkursas „Nešuosi Lietuvą širdy“ buvo sumanytas įprasminti svarbią Lietuvai datą, diegti vaikuose pilietiškumo pradmenis, skatinti individualią improvizaciją, ugdyti meninio žodžio suvokimą, estetinį skonį, sceninę kultūrą ir drąsą, siekti, kad vaikai patirtų dvasinį pakilimą ir pasirodymo

GURGU GURGU Į KAZIUKO TURGŲ

Su pirmais vieversiais atskubėjo „Kaziuko mugė“.  Neaplenkė ji ir mūsų darželio. Prigaminę daug darbelių, subėgome visi į salę pasidžiaugti Kaziuku. Pasikvietėme ir tėvelius. Šokome, dainavome, grojome ir, žinoma, savo rankdarbius gyrėme. Vaikai pardavinėjo, tėveliai pirko. Buvo labai labai smagu.

UŽGAVĖNĖS

Tradicinėje žiemos palydų šventėje „Smalsučių“ darželio bendruomenė išvarė žiemą iš kiemo. Šventiniame šurmulyje persirengėliai gąsdino žiemą triukšmu, dainomis, žaidimais, Morės deginimu, Kanapinio ir Lašininio varžytuvėmis. Nors šaltukas dar rodė savo nagus, tačiau besišypsanti saulutė visiems pranešė, jog artėja pavasaris.  

Paskutinės naujienos

Kviečiame į nuotaikingą šventę „Palydėkim…

2017-11-17

VASARIO 16-oji – VALSTYBĖS ATKŪRIMO…

2017-11-17

Užgavėnės 2024

2017-11-17

Tėvystės įgūdžių stiprinimo paslaugos Vilniaus…

2017-11-17

Sausio 31 d. sferinis kinas…

2017-11-17

Dėl priešmokyklinio ugdymo ir brandumo…

2017-11-17

Augančio Vilniaus 701-asis gimtadienis

2017-11-17

Raganiukės teatras

2017-11-17

Edukacinis projektas ,,Nebaisos” lankėsi mūsų…

2017-11-17

x