Folkloro festivalis

2019 metų balandžio 16 dieną Vilniaus Mokytojų namuose vyko folkloro festivalis „ Jorė žemę atrakino“. Pažintis su folkloru, savo tautos protėvių kultūros perėmimas praturtina ne tik vaiko žinias, bet ir ugdo jo dorovines nuostatas, puoselėja bendrumo poreikį. Ypač tai svarbu miesto vaikams, kurių ryšiai su liaudies papročiais beveik nutrūkę. Šis festivalis paskatino pedagogus bei jų

Festivalis lopšelyje – darželyje „Vaidilutė”

Kovo 29 dieną mūsų įstaigos vaikai dalyvavo lopšelio – darželio „Vaidilutė“ organizuotame ikimokyklinių įstaigų festivalyje „Grokim, šokim, padainuokim, linksmi būkim, pasijuokim“. Šis festivalis buvo skirtas darželio 50-ies metų jubiliejui paminėti. Dalyviai atliko jumoristinius, linksmus, šmaikščius ir nuotaikingus lietuviško folkloro kūrinius.  

ovo 25-oji yra labai reikšminga mūsų tradicinio…

Kovo 25-oji yra labai reikšminga mūsų tradicinio kalendoriaus data. Taigi gandro, šio mielo žmogaus įnamio, parskridimo iš tolimos kelionės šventė – Gandrinės! Vaikams sakoma, kad atskrisdami iš savo tolimosios kelionės, gandrai parneša pavasarį. Mat parskraidina po savo didžiuliais sparnais priglaudę kielę, kuri ir išspardanti paskutinius ledus nuo balų. Vaikai dainavo, žaidė, minė mįsles, laukė parskrendančių

Savaitė „Be patyčių”

Kovo mėnesį priešmokyklinėse grupėse vyko sąmoningumo didinimo mėnuo „Be patyčių“. Su vaikais buvo kalbama apie draugystę, gebėjimą ir norą padėti šalia esančiam žmogui, mokytis atpažinti patyčias, aptariamos geros išeities taisyklės. Vaikai įsijungė į bendrą veiklą, kurios metu kūrė grupės draugystės dienoraštį – „Draugystės knygą“.

Edukacinė pamoka – koncertas

Kovo 20 dieną lopšelyje – darželyje „Smalsučiai“ svečiavosi VŠĮ „Liaudies instrumentų studija“, kuri pravedė vaikams edukacinę pamoką – koncertą „Pasidirbau sau dūdelę“. Vaikai susipažino su liaudies instrumentais, turėjo galimybę jais pagroti, kartu padainuoti ir pašokti. Prisiminė žinomas greitakalbes, skaičiuotes ir išmoko naujų.  

Kovo 18 dieną priešmokyklinių grupių vaikai lankėsi…

Kovo 18 dieną priešmokyklinių grupių vaikai lankėsi Vilniaus Universiteto „Seniausiame zoologijos muziejuje Lietuvoje“. Edukacinės valandėlės metu vyko  trumpa istorinė muziejaus apžvalga, supažindinamas su ypatingiausiais Zoologijos muziejaus gyvūnais. Susipažino su didžiausiais-mažiausiais, pavojingiausiais-nuodingiausiais, gražiausiais-protingiausiais pasaulyje muziejuje saugomais gyvūnais.  

Paskutinės naujienos

Kviečiame į nuotaikingą šventę „Palydėkim…

2019-04-04

VASARIO 16-oji – VALSTYBĖS ATKŪRIMO…

2019-04-04

Užgavėnės 2024

2019-04-04

Tėvystės įgūdžių stiprinimo paslaugos Vilniaus…

2019-04-04

Sausio 31 d. sferinis kinas…

2019-04-04

Dėl priešmokyklinio ugdymo ir brandumo…

2019-04-04

Augančio Vilniaus 701-asis gimtadienis

2019-04-04

Raganiukės teatras

2019-04-04

Edukacinis projektas ,,Nebaisos” lankėsi mūsų…

2019-04-04

x