Išvyka į Alpakų ūkį

Spalio 22 dieną priešmokyklinių grupių vaikai keliavo į Trakų rajone esantį Alpakų ūkį. Ekskursijos metu vaikai sužinojo iš kur kilo ir kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos, kuo ypatingi šie gyvūnai, kuo jie minta ir kaip tarpusavyje bendrauja. Vaikai galėjo tiesiogiai pabendrauti su šiais mielais gyvūnais, juos paliesti, paglostyti, pamaitinti iš rankos.  

Edukacinė programa „Mano kepaliukas“

Edukacinė programa „Mano kepaliukas“ Spalio 17 dieną priešmokyklinėse „Zuikių“ ir „Sraigiukų“ grupėse vaikai kartu su „Mažųjų ugdymo“ atstove Rasa kepė duonelę. Vaikai susipažino su procesu, kaip ant mūsų stalo atsiranda duona.  

Paroda „ Daržo gėrybės“

Nuo rugsėjo 24 dienos vyksta paroda „ Daržo gėrybės“. Dėkojame vaikučiams ir tėveliams, kurie pristatė savo eksponatus.  

Šventinis rytmetis „Smalsučių daržo derlius”

Lopšelyje – darželyje vykdytą projektą „Smalsučių daržas“ vainikavo edukacinis – muzikinis renginys. Kiekvienos grupės vaikai pasipuošė karūnėlėmis vaizduojančiomis daržoves: morkas, burokėlius, agurkus, pomidorus, kopūstus, moliūgus, žirnius ir bulvytes. Atliko atitinkamas daineles, žaidė, šoko ratelius, minė mįsles. Šventinio rytmečio svečiai buvo Rudenėlis ir Moliūgas, jie vaišino vaikus skaniomis morkytėmis, klausinėjo apie daržoves, kartu šoko ir dainavo.

Projektas „Graži šypsena”

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras vykdė projektą „Graži šypsena“, kuriame dalyvavo mūsų įstaigos priešmokyklinių „Zuikių“ ir „Sraigiukų“ grupių ugdytiniai. Biuro atstovė šių grupių vaikams pravedė po tris edukacines valandėles, kurių metu vaizdžiai papasakojo kaip prižiūrėti dantukus.  

Europos judumo savaitė

Europos judumo savaitė, vyksta kasmet rugsėjo 16-22 dienomis, dėmesio centre saugus vaikščiojimas ir važinėjimas dviračiu bei jų privalumai sveikatai ir aplinkai. Ta proga mūsų įstaigos ugdytiniai pėsčiomis keliavo į Tuskulėnų rimties parką. Pasivaikščiojimo metu susipažino su kelio ženklais, mokėsi saugiai ir teisingai vaikščioti šaligatviu bei pereiti gatvę.  

Smalsučių daržo” derliaus nuėmimas

Vilniaus lopšelyje-darželyje „Smalsučiai“ vykdytas projektas „Smalsučių daržas“. Pavasarį vaikai sodino daržoves, per vasarą jas prižiūrėjo: ravėjo, laistė. O atėjus rudenėliui nuėmė derlių. Vaikai pasidžiaugė savo darbo rezultatais.  

Paskutinės naujienos

Kviečiame į nuotaikingą šventę „Palydėkim…

2019-10-04

VASARIO 16-oji – VALSTYBĖS ATKŪRIMO…

2019-10-04

Užgavėnės 2024

2019-10-04

Tėvystės įgūdžių stiprinimo paslaugos Vilniaus…

2019-10-04

Sausio 31 d. sferinis kinas…

2019-10-04

Dėl priešmokyklinio ugdymo ir brandumo…

2019-10-04

Augančio Vilniaus 701-asis gimtadienis

2019-10-04

Raganiukės teatras

2019-10-04

Edukacinis projektas ,,Nebaisos” lankėsi mūsų…

2019-10-04

x